Zakończyliśmy "Leśne wakacje - bez granic" i skończyły się wakacje.

Zakończyliśmy projekt finansowany z Fundacji "ANWIL dla Włocławka" pn. "Leśne wakacje - bez granic", na organizację półkolonii w Nadleśnictwie Włocławek. Półkolonie odbyły się już kolejny raz  w Nadleśnictwie Włocławek. Wzięły w nich  udział zgłoszone, w ramach rekrutacji trzy  grupy dzieci z Włocławka. Półkolonie rozpoczęły się od 7 i trwały do 25 sierpnia br. Dzieci miały zapewnione różne zajęcia i warsztaty.  Były to zajęcia  z leśnikiem, szukania tropów, gra terenowa, zajęcia plastyczne, warsztaty z hortiterapii, garncarskie, rzeźbiarskie, wikliniarskie. Zaplanowano również zajęcia z języka angielskiego, migowego oraz  zajęcia fitness, połączone z grami i zabawami na świeżym powietrzu. Każda grupa miała zaplanowane wyjście do kina. Półkolonie zostały zakończone wspólnym piknikiem, podczas którego dla dzieci  były przygotowane liczne atrakcje: warsztaty wikliniarskie,  animacje klaunami  z Klaunolandii, konkursy na stoisku Nadleśnictwa oraz  konkurencje przygotowane przez wolontariuszy z MOPR. Impreza zakończyła się wspólnym ogniskiem z pieczeniem kiełbasek. Złota Podkowa przygotowała również dla wszystkich słodkości w postaci ciasta drożdżowego z owocami. Fundacja Caietanus bardzo dziękuje Fundacji "ANWIL dla Włocławka",Nadleśnictwu Włocławek, MOPR,  CK Browar B oraz wolontariuszom i sponsorom za pomoc w realizacji przedsięwzięcia.  Niestety czas wracać do szkoły i wszystkim dzieciom życzymy pomyślnego roku 2017/ 2018. Relację zdjęciowe mażna znaleźć na Facebook Fundacji Caietanus oraz pod linkami.