Zajęcia w Agrofarmie Gołaszwo

W pażdzierniku, ramach projektu pn.  "KF Kajtek - pasjonaci", współfinansowanego ze środków Gminy Miasto Włocławek,  Klub Filmowy "Kajtek" wraz z kołem turystyczno - rowerowym odbyły się: rajd rowerowy do Browaru B oraz wyjazd na zajęcia plenerowe do Agrofarmy. w Gołaszewie.

Uczniowie z Zespołu Szkół nr3 - uczestnicy projektu w Browarze B zapoznali się z aktualną ofertą kulturalną Browaru a podczas wyjazdu do Gołaszewa zapoznali się z rozległą posiadłością, wykonywali zdjęcia różnych przedmiotów wykorzystywanych w dawnych gospodarstwach, poznawali charakterystyczny wystrój wnętrz obiektu gastronomicznego, jak również malownicze otoczenie. Piękno jesiennej przyrody, wyjątkowe otoczenie dawało wiele możliwości do fotografowania i kręcenia filmików Uczestnicy mogli również skorzystać z różnych form rozrywki, min. pograć w kręgle. Zajęcia w Agrofarmie zakończyły się wspólnym ogniskiem i pieczeniem kiełbasek. Dziękujemy właścicielom osady Agrofarma Gołaszewo za miłe przyjęcie naszej grupy. Zapraszamy do oglądania zdjęć zamieszczonych w albumie pn Agrofarma na Facebook Fundacji Caietanus.

• 20171018_144130
  • 20171018_144544