Prelekcja w Kawiarence "Śródmieście" i kolejne zajęcia z projektu.

14 listopada 2017 roku w Kawiarence obywatelskiej "Śródmieście Cafe" przy ul. 3 Maja we Włocławku odbyło sie spotkanie, na którym wystąpiliśmy z prelekcją prezentującą jedno z działań naszej Fundacji Caietanus, dot. aktywnego stylu życia, dbaniu o zdrowie wśród osób dorosłych i starszych z okazji Światowego Dnia Walki z Cukrzycą i Ogólnopolskiego Dnia Seniora. Zaprezentowaliśmy projekty "Aktywnie z pasją" dla osób 50+ oraz "Targi Zdrowia", które były skierowane do lokalnego środowiska, mieszkańców Włocławka.

Samki, aromaty na chandrę, poprawiające humor, tak uczestnicy zajęć z projektu "Edukacja i terapia" poprawiali swoje samopoczucie. W ramach projektu finansowanego z Fundacji "ANWIL dla Włocławka" w Zespole Szkół nr3 we Włocławku odbyły kolejne zajęcia, w których uczestniczyła grupa streetworkera Justyny. Chłopcy poznawali zapachy aromatów, przypraw naturalnych (często bardzo drogich i mało dostępnych) i innych, wykorzystywanych do sporządzania potraw, napojów deserów i ciast. Więcej zdjęć i informacji na Facebook Fundacji Caietanus. Zachęcamy do odwiedzania profilu Fundacji Caietanus na Facebook.

• edu i ter2
  • eduk i ter1