Styczniowe działania

W styczniu ostatnimi zajęciami dla grup streetworkerów, uczniów z ZS nr3, pokazem oraz spotkaniem z pszczelarzem zakończyliśmy realizację projektu "Edukacja i terapia" finansowanego z Fundacji "ANWIL dla Włocławka". W czasie zajęć uczestnicy projektu wykonywali aromatyczne potrawy z wykorzystaniem, przygotowanych wcześniej przetworów. W czasie pokazu wszyscy odwiedzający mogli degustować wyroby wędliniarskie i przetwory warzywno - owocowe  oraz wziąć udział w warsztatach z aromaterapii, gdzie próbowali, smakowali, rozpoznawali zapachy roślin, przypraw. Dzięki wsparciu Fundacji "ANWIL dla Włocławka" oraz sponsorów udało  się przygotować tak bogaty pokaz. Na koniec odbyło się dodatkowe spotkanie z pszczelarzem z ODR z Zarzeczewa, u którego w czerwcu byliśmy w pasiece. Uczniowie, uczestniczący w spotkaniu mogli dowiedzieć się wiele rzeczy o życiu pszczół oraz produktach pszczelich i ich wykorzystaniu do różnych celów.

Rozpoczęliśmy też kolejny projekt, finansowany z Fundacji "ANWIL dla Włocławka" pn. "Słodko - gorzki smak matematyki" rekrutacją uczniów oraz ustaleniem poszczególnych działań. Projekt edukacyjny jest realizowany w partnerstwie z Zespołem Szkół nr3 we Włocławku i bedzie trwał do końca czerwca 2018r.

W styczniu zakupilśmy kolejne pomoce terepeutyczne do dogoterapii, prowadzonej dla uczniów z niepełnosprawnościami w Zespole Szkół nr3 we Włocławku. Dużo zdjęć, filmów i postów zamieszczamy na naszym fanpage na Facebooku. Zapraszamy do odwiedzania, lajkowania i polubień profilu Fundacji Caietanus.

• 20180131_132913
  • 27535085_2095608504009497_1486640882_o