"Słodko - gorzki smak matematyki"- ile za pączka?

W dniu 7 lutego odbyły się pierwsze zajęcia z partnerskiego projektu edukacyjnego pn "Słodko-gorzki smak matematyki", finansowanego z Fundacji "ANWIL dla Włocławka". Wcześniej uczniowie dokonali zakupów surowców. W ramach projektu przewidziane są działania związane z tworzeniem i prowadzeniem wirtualnego własnego biznesu, dlatego też zakupione towary z faktury zostały naniesione na odpowiednie dokumenty księgowe, a następnie uczniowie wykonali z nich pączki. W czasie zajęć obliczali koszt wyprodukowania* pączka oraz uczyli się praktycznie je wykonywać. Na koniec podliczono wszystko i uczestnicy zdegustowali usmażone pączki. Zadaniem uczestników projektu będzie wymyślenie nazwy swojej firmy oraz naliczenie marży i obliczenie ceny, za jaką by chcieliby je w swoim wirtualnym biznesie sprzedać.  Zobaczymy czy te pączki były drogie. Spotkania w ramach projektu będa sie odbywały do końca czerwca 2018r.  Więcej zdjęć w galerii na profilu Fundacji Caietanus.

• 27750143_2049096455370420_5051849423245965436_n
  • 27972166_2049096392037093_8914499638610232650_n (1)