Wydarzenia z marca :)

Nadrabiamy zaległości. W marcu troszeczkę się działo w naszej Fundacji. Jak ktoś chce być na bierząco, to prosimy polubić profil naszego Caietanusa na Facebook.

Najważniejszym i największym wydarzeniem miesiąca marca był bieg charytatywny "Od Nas dla Was", który organizowaliśmy wspólnie z Nadleśnictwem Włocławek, Kwiaciarnią Barbary Kaźmierczak, oraz pomysłodawcą Kamilem Raus. Celem biegu było zebranie środków na zakup pomocy i doposażenie sali do hortiterapii w Zespole Szkół nr3 we Włocławku. Bieg cieszył sie ogromnym zainteresowaniem wśród biegaczy ale też wśród sponsorów. W tym miejscu bardzo dziękujemy za wszelka pomoc, wsparcie i tak liczny udział w naszym wspólnym, szczytnym przedsięwzięciu. Liczne relacje zdjęciowe z przygotowań, z wydarzenia i z podsumowania zamieściliśmy na fanpage na Facebook Fundacji Caietanus. Niżej zamieściliśmy linki do filmiku przygotowanego przez TV Kujawy i galerię zdjęciową zamieszczoną na portalu ddwloclawek.

TVKujawy/videos/1760256254021258  Bieg "Od Nas Dla Was"

W marcu dalej wdrażamy projekt finansowany z Fundacji "ANWIL dla Włocławka" pn. "Słodko - gorzki smak matematyki", na którym uczniowie, nie tylko przeliczają ceny zakupionych surowców, ale również wykonują smaczne potrawy. Przed świętami wzięliśmy również udział w kiermaszu w Muzeum Etnograficznym we Włocławku. Wzieliśmy udział w akcji organizowanej przez CH Wzorcownia pn. "Ale jaja..", gdzie znane postacie włocławskiego sportu malowały wyjątkowe pisanki. Był to bardzo wyjątkowy, świateczny czas, bardzo dziękujemy Wszystkim, którzy wspierają nasz działania.

• 20180307_104737
  • 20180307_143309