Aktywny początek maja

Tegoroczny maj rozpoczął się od wspólnych działań z Rowerami Jamróz a następnie udziałem w pierwszomajowych piknikach na lotnisku w Kruszynie, gdzie chrytatywnie wspierali naszą Fundację rozpoczynający sezon motocykliści oraz rodzinnie w Parafii św. Józefa na Zazamczu, gdzie organizowaliśmy zabawy dla dzieci.

Kontynuowane są zajęcia w Kowalu we wspólpracy z Ośrodkiem Terapii Neurorozwojowej "Poczuj Sam", w ramach projektu "Nowoczesne terapie - szansa, rozwój , przyszłość. Dzieci z Kowala i okolic cyklicznie uczestniczą w specjalistycznych zajęciach. Projekt jest finansowany ze środków Województwa Kujawsko - Pomorskiego.

Z początkiem maja rozpoczęliśmy wdrażać kolejny projekt dla Klubu Rodziców Autyzm Włocławek, działającego przy Zespole Szkół nr3 we Włocławku a Finasowanego ze środków Gminy Miasto Włocławek. Pierwsze spotkanie odbyło się w Pensjonacie Michelin, gdzie rodzice wraz dziećmi mogli się spotkać na inauguracji projektu i  atrakcyjnie spędzić czas.

Więcej informacji i galerie zdjęć na profilu Facebook Fundacji Caietanus.