Dzień Dziecka w Szpitalu - przekazanie prezentów.

Dzień Dziecka obchodzony 1 czerwca, to wyjątkowy dzień, kiedy każde dziecko małe i duże ma swoje święto.  Tym bardziej był on wyjątkowy dla nas i dzieciaków, gdyż odbyło się przekazanie zabawek w postaci gier dla świetlic w oddziałach dziecięcych we włocławskim szpitalu. Dzięki pomysłowi kapelana włocławskiego szpitala, ks Piotra Kaczmarka, a następnie wsparciu wielu sponsorów udało się zebrać środki na zabawki, w postaci gier do świetlic szpitalnych w trzech oddziałach dziecięcych. Akcja rozpoczęła się dokładnie miesiąc temu, kiedy to odbywał się zlot motorzystów na lotnisku w Kruszynie oraz podczas pikniku w Parafii św. Józefa na Zazamczu. Następnie zaangażowały się w pomoc dzieci pierwszokomunijne wraz z ks proboszczem Sławomirem Deręgowskim z Parafii św. Stanisława. Kolejnymi sponsorami byli rowerzyści, biorący udział w majowym rajdzie rowerowym, organizowanym przez Klub Fitness FORMA oraz Rowery Jamróz. Tym bardziej dziś było to wyjątkowe przekazanie prezentów, gdyż przedstawiciele darczyńców wręczali dzieciom gry i zabawki. Bardzo dziękujemy wszystkim, którzy włączyli się w akcję zbierania środków na prezenty do świetlic dla dzieci z włocławskiego szpitala. Nie ma nic cenniejszego niż radość i uśmiechy obdarowanych dzieci.

• 20180525_152736
  • 20180530_185648