Wydarzenia z czerwca.

Czerwiec rozpoczął się przekazaniem paczek z zabawkami na oddziały dziecięce  we Włocławskim  Szpitalu. Nasza fundacją włączyła się również w akcję pn. "Paczuszka dla dzieciaczka". 4 czerwca w TESCO zakończyło się głosowanie na projekty społeczne "Decydujesz, pomagamy". W tym momencie już wiemy , że zajęliśmy 2 miejsce zdobywając grant w wysokości 3 tys zł. Dziękujemy wszystkim za każdy oddany głos na nasz projekt. Otrzymany grant przeznaczymy na zakup specjalistycznego sprzętu do Chromoterapii ( terapii kolorami) dla niepełnosprawnych uczniów z Zespołu Szkół nr3.  W ramach wdrażanych projektów odbyły sie ostatnie przed przerwą wakacyjną zajęcia. Była horiterapia, aromaterapia, hipoterapia z Panią Luizą dla rodziców z klubu Autyzm Włocławek, wyjście do kina oraz wycieczka uczestników Klubu Filmowego Kajtek do Torunia. Kolejne zajęcia z projektów już we wrześniu. W czerwcu dofinasowaliśmy rónież wycieczkę dla młodzieży z ZSnr3 do Zakopanego. W przeddzień wakacji uroczyście uruchomiono specjalistyczne urządzenie nazywane "Magiczny dywan" . Sprzęt został zakupiony przez naszą Fundację dla Zespołu Szkół nr3, dzięki zbiórce nakrętek, akcji CH Wzorcownia oraz kilku majowych zbiórek. W tym miejscu bardzo dziękujemy wszystkim instytucjom, osobom, w imieniu obdarowanych, za tak wielkie serce. Na pewno będzie wykorzystywany do różnych zajęć terapeutycznych,  zabaw i gier. Bardzo dizękujemy wszystkim, którzy wspierają naszą Fundację w różny sposób. Czerwiec był bardzo pracowity i całe pólrocze też. Przed nami wakacje ale też dbamy o gródek terapeutyczny, pamiętamy o rybkach w hortiterapii a w sierpniu po małej lipcowej przerwie będziemy organizować wraz MOPR i Nadleśnictwem Włocławek półkolonie pn. "Leśne wakacje z przygodą" dla trzech grup dzieci. Mamy nadzieję, że dzięki grnatowi z Fundacji "ANWIL Włocławek" będą mogły atrakcyjnie spędzić wolny czas.

• 20180601_110932
  • 20180629_123802