Świąteczny łańcuch przyjaźni

"Świąteczny łańcuch przyjaźni" pod taką nazwą przeprowadzono akcję, która jest wynikiem współpracy Stowarzyszeń, Fundacji i klubów sportowych działających we Włocławku dla dobra uczniów z Zespołu Szkół nr 3. W dniu 24.11.2014 r. z inicjatywy Zespołu Szkół Nr 3 i kilku przedstawicieli Organizacji Pozarządowych, działających na terenie i we współpracy z placówką przygotowano wspólne przedsięwzięcie polegające na udekorowaniu jednej z choinek znajdujących się na Pl. Wolności we Włocławku wspólnym łańcuchem wykonanym przez poszczególne organizacje. Każda z organizacji przygotowała elementy łańcucha ze swoim logiem, następnie wraz z uczniami symbolicznie je połączono. Dnia 03.12.2014 r. dzięki wsparciu Firm „ELMEHURT", Z.U.H "MCM", nauczycieli z ZS nr 3 oraz pomocy pracowników "MPEC" udekorowano choinkę kolorowymi lampionami i wspólnie wykonanym łańcuchem. Przedsięwzięcie to ma symbolizować wspólne partnerstwo oraz działalność różnych organizacji na rzecz lokalnego środowiska Włocławka, a szczególnie uczniów z Zespołu Szkół Nr3. W łączeniu łańcucha wzięli udział: uczniowie Zespołu Szkół Nr 3, Stowarzyszenia Oligo, Surdo, Ty i Ja, Popatrz na mnie, Eurointegracja, Fundacja Caietanus, UKS Feniks, Kameleon.

• DSC_0411
  • DSC_0412