Półkolonie "Leśne wakacje z przygodą" 1 grupa

Rozpoczęła się realizacja projektu partnerskiego "Leśne wakacje z przygodą", finansowanego z Fundacji "ANWIL dla Włocławka". Fundacja wspólnie z MOPR oraz Nadleśnictwem Włocławek zoorganizowała zajęcia dla pierwszej grupy dzieci. Uczestnicy półkolonii wzięli udział w zajęciach plastycznych, kulinarnych, terenowych, nawiązujących do tradycji różnych krajów świata. Były tańce indiańskie, greckie i indyjskie oraz chrzest półkolonisty. Odbyły sie warsztaty z roślinami, kulinarne oraz wycieczka do Gorenia, gdzie po  zapoznaniu się okolicą w czasie przejazdu kolejką, odbyły się warsztaty wikliniarskie nawiązujące do tradycji dawnej wsi polskiej. Na zakończenie dzieci piekły chlebek nann i malowały płótna. Był czas na rekreację na placu zabaw przy pięknej, letniej pogodzie. W półkoloniach pomagaja opiekunowie, rodzice i wolontariusze. Przed nami kolejne grupy półkolonistów. Projekt zostanie zakończony w dniu 24 sierpnia wspólnym piknikiem. Codzienne relacje z każdego dnia półkolonii zamieszczamy na fanpage Fundacji Caietanus na Facbook. Zapraszamy do polubienia profilu.

• 20180806_120330
  • 20180807_121956