Kajetan świetlicowy, działania w kwietniu

W marcu rozpoczęliśmy realizacje projektu "Klub Kajetan", finansowanego ze środków z Gminy Miasto Włocławek. W Klubie są organizowane popołudniowe zajęcia świetlicowe dla osób dorosłych z niepełnosprawnościami intelektualnymi, ruchowymi i innymi specyficznymi potrzebami, którzy nie korzystaja z żadnych form wsparcia i pozostają w domach z rodzicami.  Rodzice mają możliwość się spotkania ale również skorzystania z chwili wolnej i załatwić swoje pilne sprawy. Wsparciem objęte jest dziewięć osób o specyficznych niepełnosprawnościach i potrzebach. Projekt będzie trwał do końca roku 2019. Klub Kajetan brał również w akcji promującej podnoszenie świadomości o spektrum autyzmu 2 kwietnia w CH Wzorcownia. Mogliśmy przekazywać informację na temat form wsparcia osób dorosłych ze spektrum autyzmu i innymi niepełnosprawnościami. W kwietniu braliśmy również udział w różnego rodzaju przedświątecznych akcjach charytatywnych. Szerokie relacje z zajęć w Klubie Kajetan, różnych działań, akcji zamieszczamy na naszym profilu Facebook Fundacji Caietanus. Zachęcamy do polubienia profilu.

• K.Kajetan