Przekaż nam swój 1% Fundacja Caietanus KRS 0000495898

Realizowane projekty

Obecny czas jest dla nas bardzo pracowity. Nasza Fundacja realizuje kolejne projekty:

"Klub Kajetan" to projekt , w którym udział bierze grupa dorosłych osób z niepełnosprawnościami, finansowany ze środków Gminy Miasto Włocłwek. Projekt będzie realizowany do końca roku 2019.

"Zdrowo i aktywnie" to projekt realizowany we współpracy z parafialno-osiedlowym Klubem Seniora. W ramach projektu odbyły się zajęcia z aromaterapii, hortiterapii, rekreacyjne i były też omawiane zagadnienia jak dot. profilaktyki, i zdrowego stylu życia. Projekt będzie realizowany do końca roku 2019r.

Kolejny projekt, który realizuje nasza Fundacja to przedsięzwięcie pn. "Terapie wspomagające rozwój osób ze spektrum autyzmu". Skierowany on jest do rodziców dzieci ze spektrum autzmu, ich znajomych itp.Projekt dofinansowany ze środków Gminy Miasto Włocławek

"Klub Kajtek- pasjonaci 3" uczestnicy kółek turystyczno - rowerowego i filmowego, w ramach projektu odbywają  projekcje filmów, spotkania warsztatowe, wyjścia do Tv Kujawy. Uczniowie poznają jak należy właściwe montować materiały. Planujemy też wyjście do kina. Projekt finansowany z Gminy Miasto Włocławek

Do końca roku będzie też realizowany  mały projekt pn.  "Zachować w pamięci". W ramach projektu odbywają się spotkania, na którym młodzież uświadamia sobie, że jest wiele miejsc w naszym mieście, które dużo mówią o przeszłości. Projekt trwa do końca roku 2019. Projekt Finansowany ze środków Funadacji "ANWIL dla Włocławka.

• 20191018_155623
  • IMG_20191105_164621