wędkowanie

Nasza Fundacja od 1 października rozpoczęła realizację projektu pt. "Aktywnie z pasją", finansowanego przez Fundację "ANWIL dla Włocławka" w partnerstwie z RUN Chłodnia we Włocławku. Celem projektu jest podniesienie aktywności grupy osób 50+ z Firmy RUN Chłodnia, ich rodzin, znajomych oraz mieszkańców miasta Włocławka poprzez udział w różnych działaniach.

Pierwszym z nich, które odbyła się w słoneczną sobotę (10.10.2015r), był wyjazd na wspólne wędkowanie do letniego ośrodka RUN Chłodni nad Jeziorem Głuszyn. Mimo, iż niektórych dopadła choroba, a dzień był dość chłodny, to jednak grzejące słoneczko i dobre humory, rozgrzewały wszystkich do wspólnego wędkowania i aktywnego spędzania czasu w malowniczo położonym w lesie i jeziorem. Wędkarze mogli udać się na połowy, natomiast pozostał część udała się na spacery brzegiem jeziora. Rozgrzać można było się gorącą zupą, kiełbasą i ziemniakami pieczonymi w ognisku. Część złowionych rybek przez wędkarzy odzyskała wolność. Mamy nadzieję, że kilka zdjęć odda piękno tego miejsca, zapał wędkarzy i dobre humory wszystkich uczestników wędkowania. W trakcie realizacji projektu przewidziano wiele ciekawych i atrakcyjnych działań dla osób 50+. Zachęcamy zainteresowanych do udziału. Informacje na plakacie, jak również będą się one ukazywały w dodatkowych ogłoszeniach zgodnie z harmonogramem.

Zapraszamy.

• 20151010_101713